Het herstel van het paradijs

 19,95

Aanstormende bestseller

Paperback: 416 pagina’s

Uitgever:  Arrowz

Taal:  Nederlands

ISBN:  9789490489137

Afmetingen:  21,5 x 14,0  x 2,5 cm

Gewicht:  517 gr.

Oorspronkelijke titel:  Paradise Restored

273 op voorraad (kan nabesteld worden)

Product Description

<INKIJKTEKST – klik hier!

David Chilton (auteur), John Eckhardt (voorwoord)

Een optimistische eschatologie – Weg met dat doemdenken!

Te lang hebben doemprofeten en zelfverklaarde Bijbelgeleerden ons met hun pessimistische toekomstscenario’s op het verkeerde been gezet. Behalve dat deze eindtijdtheorieën allesbehalve ‘goed nieuws’ zijn, staan ze haaks op Gods plan voor de wereld, dat niets minder dan het herstel van het paradijs beoogt. De Bijbel geeft ons een optimistische eschatologie (leer van de laatste dingen) die je er met enige studie gemakkelijk uithaalt, als je maar de juiste principes van Bijbeluitleg hanteert.

De auteur begint daarom met een uiteenzetting van een aantal regels die gelden voor het uitleggen van de Bijbel. Vervolgens verklaart hij aan de hand van de belangrijkste regel – Schrift met Schrift vergelijken – een voor een de eschatologische termen in het Nieuwe Testament vanuit het Oude Testament. De lezer wordt hierdoor meegenomen op een ontdekkingsreis waarbij hij van de ene in de andere verbazing valt, zo nieuw en tegelijkertijd zo vanzelfsprekend is de verklaring van de overbekende, en vaak misbruikte ‘eindtijdteksten’.

De vele eyeopeners hebben een bevrijdend effect, omdat het doemdenken onterecht blijkt te zijn, en het plaats maakt voor de zekerheid dat de hele wereldgeschiedenis zich naar dit ene punt beweegt: het herstel van het paradijs.

Voorwoord van John Eckhardt.

Met uitgebreid Bijbel- en trefwoordenregister.

Extra informatie

Gewicht 0.517 kg
Afmetingen 21.5 × 14.0 × 2.5 cm