Een God van mogelijkheden

 14,95

Nieuw van Arrwoz! Verschenen op 10 mei 2017

Paperback:  200 pagina’s

Uitgever: Arrowz, Haarlem

Taal: Nederlands

ISBN: 9789490489359

Afmetingen: 21,5 x 13,8 x 1,0 cm

Gewicht:  ca. 220 gr

Oorspronkelijke titel: God of the Possible

298 op voorraad (kan nabesteld worden)

Product Description

Nieuw van Arrwoz! Verschenen op 10 mei 2017

INKIJKTEKST – klik hier!

Greg Boyd (auteur)

De toekomst ligt niet vast

Jouw keuzes doen ertoe

Al eeuwenlang debatteren theologen over de vraag of God alles heeft voorbestemd of niet. Dat lijkt een theoretische discussie, maar hoe je hierover denkt, is zeer bepalend voor hoe je in het leven staat. Want waarom zou je bidden voor verandering als God alles van te voren weet en bepaalt? Waarom zou je werken aan je toekomst als alles al vastligt? En hoe kan God liefde zijn als Hij mensen schept in de wetenschap dat ze nooit voor Hem zullen kiezen en voor eeuwig verloren gaan?

Het beeld van een God die alles van te voren weet en bepaalt, is zo ingeburgerd dat je zou denken dat het in de Bijbel staat. Maar klopt dat wel? De auteur laat vanuit de Bijbel zien dat God de mens veel keuzevrijheid geeft en dat Hij niet overal de uitkomst van weet. Hoewel Hij alle mogelijke toekomstscenario’s kent, ligt de toekomst bij Hem niet vast.

Tot deze en andere opzienbarende conclusies komt de auteur door de Bijbel gewoon voor zichzelf te laten spreken. Laat de traditionele opvattingen voor wat ze zijn en ontdek hoezeer God hecht aan jouw initiatief en creativiteit. Jouw keuzes doen ertoe!

Greg Boyd (MDiv, PhD) is auteur van talloze wetenschappelijke artikelen en (co)auteur van achttien boeken. Hij is cum laude afgestudeerd aan de Yale Divinity School en Princeton Theological Seminary en was zestien jaar als professor in de theologie verbonden aan de Bethel University, waar hij nu nog in deeltijd doceert. Ook is hij oprichter en voorganger van Woodland Hills Church, een evangelische gemeente in St. Paul, Minnesota. Greg en zijn vrouw Shelley wonen in St. Paul. Ze hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen.

Extra informatie

Gewicht 0.220 kg
Afmetingen 21.5 × 13.8 × 1.2 cm