Convergentie

 17,95

Paperback:  248 pagina’s

Uitgever: Arrowz, Haarlem

Taal: Nederlands

ISBN: 9789492726032

Oorspronkelijke titel: Convergence

283 op voorraad (kan nabesteld worden)

Product Description

INKIJKTEKST – klik hier!

Sam Storms (auteur), Hans Maat (voorwoord)

Het huwelijk tussen Woord en Geest

Einde aan de eenzijdigheid

De explosieve groei van de vroege kerk was het gevolg van een volmaakte eenheid tussen Woord en Geest in de levens van de gelovigen. Maar in de kerkgeschiedenis heeft een tragische scheiding plaatsgevonden tussen de twee. Protestanten richten zich vooral op het uitleggen van de Bijbel, terwijl charismatische christenen het ervaren van de Heilige Geest benadrukken. Al zijn er tekenen van herstel, de kloof tussen beide stromingen lijkt soms onoverbrugbaar.

Sam Storms pleit voor een convergentie, een samenkomen van deze twee geloofsaspecten: ‘God heeft Woord en Geest samengevoegd als in een huwelijk. Wat God heeft samengevoegd, mogen mensen niet scheiden.’ Daarbij neemt hij de lezer mee in zijn eigen ontdekkingstocht, en maakt vervolgens een briljante analyse van de kracht van beide stromingen en de karikaturen die over en weer bestaan.

Convergentie roept op om een einde te maken aan de eenzijdigheid – voor een evenwichtiger en diepgaander geloofsleven dat veel vrucht draagt voor Gods Koninkrijk.

Sam Storms (ThM, PhD) is de oprichter van Enjoying God Ministries en senior pastor van Bridgeway Church in Oklahoma City, Oklahoma. Sam heeft meer dan twintig titels op zijn naam staan en is een populair blogger. Ook is hij een veelgevraagd spreker in kerken en op conferenties in de Verenigde Staten en daarbuiten. Hij is bestuurslid van The Gospel Coalition en noemt zichzelf ‘charismatisch calvinist’. Hij is een hartstochtelijk pleitbezorger van een kerk die de soevereiniteit van God belichaamt door de Schrift als hoogste gezag te erkennen én door de Heilige Geest de volle ruimte te geven om zijn gaven uit te delen zoals Hij wil. Sam en zijn vrouw Ann wonen in Edmond, Oklahoma. Ze hebben twee kinderen en vier kleinkinderen.

Extra informatie

Gewicht 0.280 kg
Afmetingen 21.5 × 13.8 × 1.4 cm